Tradicionalni nastopi

Po ohranjenih virih je orkester prvo prvomajsko budnico pripravil že daljnega leta 1900, ko so na trgu Zvezda (današnji Slovenski trg) zaigrali nekaj koračnic. Od takrat pa do danes so z redkimi izjemami vsako leto na praznični dan 'prebudili' mesto Kranj. Budnica se prične vsako leto ob 6. uri zjutraj v samem središču mesta, se tekom dopoldneva nadaljuje po številnih mestnih okoliših, konča pa v zgodnjih popoldanskih urah v Domu starejših občanov v Preddvoru.

Prvi novoletni koncert so člani orkestra pripravili leta 1983, na pobudo takratnega dirigenta, Branka Markiča. Ker je bila prireditev po nekaj zaporednih letih med Kranjčani še vedno zelo priljubljena in dobro obiskana, je (p)ostala tradicionalna in vedno razprodana do danes. Na njej se orkester zvestim obiskovalcem in novim radovednežem vsako leto predstavi z zelo raznolikim glasbenim repertoarjem, od klasike do rocka, popa, jazza, swinga itd. Seveda ne manjkajo tudi različni glasbeni gostje, ki prireditev še dodatno popestrijo.

Orkester vsako leto nastopi še na mnogih drugih prireditvah. 8. februarja v počastitev spomina na Franceta Prešerna nastopi na tradicionalnem Prešernovem semnju, vodi tudi pustno povorko po ulicah Kranja, se pokloni v drugi svetovni vojni padlim partizanom na Planici pod Joštom, s koračnicami spremlja kranjske maturante, zabava obiskovalce in tekmovalce dobrodelnega županovega teka na Brdu pri Kranju ter sodeluje na spominski svečanosti bazoviškim žrtvam v Prešernovem gaju.